Navigatie

Homo's: draag 10 december paarse kleding

  Geluidje
  Geluidje
  30/11/2010 21:13

  Homoseksuele leerlingen van meer dan honderd middelbare scholen roepen hun medeleerlingen en docenten op om op 10 december paarse kleding te dragen als statement tegen homofobie.

  Dat heeft homobelangenorganisatie COC dinsdag gemeld.

  Het initiatief komt van enkele tientallen Gay-Straight Alliances (GSA's), bondgenootschappen van homoseksuele en heteroseksuele leerlingen die seksuele diversiteit op scholen aan de orde willen stellen. Zij hebben gekozen voor 10 december omdat dit de internationale Dag van de Mensenrechten is. Paars is een kleur die staat voor moed en kracht in de regenboogvlag, het internationale symbool van de homobeweging.

  Het COC steunt deze oproep voor 'Paarse Vrijdag'. „Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en net zoveel leerlingen zegt een probleem te hebben met openlijke homoseksualiteit”, stelt projectleider Geert-Jan Edelenbosch.

  Eerder werd ook in de Verenigde Staten een 'Paarse Vrijdag' georganiseerd om aandacht te vragen voor het groeiende aantal zelfmoordpogingen onder homojongeren.